Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Interdisciplinarni sastanak o praktičnim aspektima u izvršenju Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama FBiH

31.01.2019.

U organizaciji Ureda glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona danas je održan interdisciplinarni sastanak na temu praktičnih aspekata u izvršenju Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama FBiH.

Domaćin sastanka je bio  glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić sa zamjenicima Mirzetom Begić i Draganom Radovanovićem.

Sastanku su prisustvovali  Indira Hadžimehmedović-predsjednica Kantonalnog suda Tuzla, Muhamed Tulumović-predsjednik Općinskog suda Tuzla, Dževad Korman-komesar MUP-a TK, Nešad Hotić-direktor UKC-a Tuzla, Bahrudin Hadžiefendić-ministar zdravstva TK, Esmina Avdibegović-zamjenica načelnika Klinike za psihijatriju UKC-a Tuzla, Ervin Mujkić-šef pravne službe UKC-a, te Nermina Suljić-predstavnica Ministarstva  za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Na sastanku su predstavnici institucija obrazložili praktične aspekte i  načine provedbe ovog Zakona u svojim institucijama, te je ukazano na određene izazove sa kojima se suočavaju institucije u provedbi Zakona.

Akcenat sastanka je stavljen na jačanje saradnje, koordinacije i komunikacije  između institucija  u cilju što bolje i adekvatnije provedbe zakona.

Jedan od zaključaka je da se uz jačanje saradnje i komunikacije dodatno radi na provedbi edukacije i policijskih službenika, zdravstvenih radnika i ljekara, tužilaca, kao i drugih aktera u provedbi  Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama FBiH.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh